Організації нацспільнот виступили на підтримку збереження фінансування Суспільного

Організації нацспільнот виступили на підтримку збереження фінансування Суспільного

29 бер. 2020

Організації національних спільнот в Україні висловлюють занепокоєння щодо наміру Кабінету міністрів скоротити фінансування Суспільного мовника і звертаються до Уряду та Президента з проханням зберегти повний бюджет телерадіокомпанії.

Підтримку Суспільному висловили:

«Внаслідок такого перегляду державного бюджету країна може залишитися без Суспільного мовника і, відповідно, без проєктів для національних меншин, адже коштів буде недостатньо навіть для виживання телерадіокомпанії», — йдеться у заявах.

Організації звертаються до Кабінету Міністрів України з проханням звернути увагу на цю проблему та забезпечити інформаційні права національних меншин.

«Попри всі виклики Суспільне мовлення сьогодні, як ніколи, потрібне суспільству України», — додають представники Центру польської культури і європейського діалогу.

Нацспільноти наголошують на важливості діяльності Суспільного мовника і його Координаційного центру мовлення національних меншин. Адже це єдина телерадіокомпанія, яка поставила за мету забезпечити необхідні умови для реалізації мовних і культурних інформаційних прав представників усіх національних спільнот. 

Суспільний мовник висловлює вдячність організаціям національних спільнот за підтримку. 

Нагадаємо, що Представництво ЄС в Україні та Посольства США, Німеччини, Великої Британії, Швеції та Японії закликали зберегти повне фінансування Суспільного мовника. А команда телерадіокомпанії звернулася з відкритим листом до Кабінету Міністрів України.