Збалансовані новини без маніпуляцій про коронавірус та карантин — на Суспільному Херсона

Збалансовані новини без маніпуляцій про коронавірус та карантин — на Суспільному Херсона

26 бер. 2020

Станом на 26 березня в Херсонській області лабораторно підтверджено 1 випадок на коронавірусну інфекцію COVID-19. 

Команда Суспільного в Херсоні продовжує інформувати жителів області про випадки підозр на захворювання COVID-19, зафіксовані лабораторно випадки інфікування та карантинні заходи.  Ситуація у області змінюється щогодини, приймаються відповідні обмежувальні карантинні заходи.  

Наразі філія перейшла у посилений режим роботи, разом запроваджуються заходи щодо зменшення ризиків нараження працівників на небезпеку, що може критися у робочих контактах: виїзних зйомках, запису студій із гостями, які приходять до офісу.  

«Життя та здоров’я наших працівників для нас найцінніше і ми будемо застосовувати усі можливі заходи для уникнення можливого інфікування працівників вірусом, що так швидко поширюється світом. Ми розуміємо, що маємо оперативно та достовірно подавати новини, яких в цей нелегкий для усіх нас час потребують жителі Херсонської області і саме тому триматимемося стільки, скільки це буде можливим. Сильніша хвороба за вірус, це тільки паніка, якій у нинішніх умовах немає місця. Ми всі разом маємо раціонально підходити до ситуації та діяти консолідовано»зазначає продюсер  Суспільного мовлення Херсона  Рустам Авдєєв. 

Також продюсер додає, що у зв’язку із карантинними заходами, з ефіру знімається суботній випуск регіональних новин, замість нього глядачів інформуватимуть через рухомий рядок. Випуски новин на UA: ХЕРСОН — о 13:30, 17:00, 19:00 та 20:30, на Українському радіо Херсон — о 12:10, 17:10 та 20:10. Також щогодини у будні дні інформування глядачів здійснюватиметься через рухомий рядок. Щобудня о 12:30 на платформі Facebook та о 13:40 на платформі телебачення відбувається трансляція всеукраїнського міжплатформового марафону «На карантині», до виробництва якого долучається і Херсонська філія Суспільного. 

«Новинарі Херсонської філії Суспільного наразі працюють у посиленому режимі, хоча у новинах інших режимів і не буває. Топовою темою наших матеріалів є, звичайно, карантин з недопущення поширення коронавірусу. Тут важливо дати вчасно повну і достовірну інформацію, не сіяти паніку, а показати реальний стан речей. Наша аудиторія на різних майданчиках знає, що Суспільне не ширить фейків, не спекулює на чутливих для людей темах, якою на сьогодні є пандемія коронавірусу у світі. Ми можемо бути не першими тільки тому, що інформацію, перш ніж озвучити, тричі перевіряємо, доки не знайдемо джерело, якому можна довіряти на 100 відсотків. Людям зараз необхідно показати, що робить влада, аби їх захистити, як самі люди можуть допомогти собі і іншим. Особливо напружено зараз шукаємо позитивні приклади і популяризуємо їх. Хтось почав шити безплатно маски, хтось почав їх роздавати на вулицях міста, хтось має круті напрацювання, як організувати себе і дітей під час карантину, хтось проводить онлайн тренування чи майстер класи. Про все це ми розповідаємо нашим глядачам і користувачам у соцмережах, щоб люди не впадали у відчай, щоб вони розуміли, що життя можна зробити цікавим навіть за найсуворіших обмежень, що всі ці складнощі тимчасові і головне, щоб всі були здорові», — зазначає головна редакторка новин Наталія Верлата.

Оперативну інформацію від Суспільного Херсона шукайте на цифрових платформах: 

Більш розлого — у теле- та радіопрограмах Херсонської філії Суспільного. 

Із проєктами команди Суспільного Херсона можна ознайомитися на сайті-візитці філії — https://ks.suspilne.media/. Там також можна переглядати телеканал UA: ХЕРСОН і слухати Українське радіо Херсон онлайн. 

Нагадаємо, загальна кількість хворих на коронавірус в Україні станом на 10:00 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки. Наразі коронавірусна хвороба виявлена: у Вінницькій області — 1, Чернівецькій області — 42 (1 померла), Києві — 34, Київській області — 24, Івано-Франківській — 16 (2 померли), Тернопільській — 15 (1 померла), Дніпропетровській — 2, Житомирській — 2 (1 померла), Запорізькій — 7, Львівській — 2, Волинській — 2, Донецькій — 1, Луганській — 1, Одеській — 4, Черкаській — 2 та Херсонській — 1. 

Із 17 березня команда Суспільного Херсона працює зі змінами, зважаючи на загальнонаціональний карантин у зв’язку із поширенням вірусу COVID-19.