Євробачення-2020 офіційно скасували

Євробачення-2020 офіційно скасували

18 бер. 2020

Пісенний конкурс «Євробачення-2020» офіційно скасували через поширення коронавірусу. Відповідне рішення Європейська мовна спілка (EBU) ухвалила сьогодні, 18 березня.

«Ми дуже пишаємося тим, що пісенний конкурс «Євробачення» об’єднує аудиторію безперервно протягом останніх шістдесяти чотирьох років, і ми, як і мільйони у всьому світі, надзвичайно сумуємо, що він не відбудеться в травні», — зазначено в заяві Європейської спілки мовників.

За останні кілька тижнів розглянули багато альтернативних варіантів, як провести міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2020.

Проте невизначеність, спричинена поширенням COVID-19 по всій Європі, та обмеження, встановлені урядами мовників, які беруть участь, і владою Нідерландів — лягли в основу рішення не проводити конкурс у прямому ефірі. Здоров’я артистів, персоналу, шанувальників і відвідувачів, а також ситуація в Європі та світі загалом — у пріоритеті.

«Ми дуже пишаємося пісенним конкурсом «Євробачення», який протягом шістдесяти чотирьох років об’єднує людей по всій Європі. І нам надзвичайно прикро через цю ситуацію. Європейська мовна спілка разом із нідерландськими суспільними мовниками та містом Роттердам вестимуть розмову далі, щоб дізнатися, чи можна проводити Євробачення в Роттердамі 2021 року. Хочу подякувати всім, хто брав участь у процесі проведення великого пісенного конкурсу «Євробачення» цього року. Але завадили фактори, на які ми не впливаємо. Ми дуже шкодуємо, що так сталося, але можу пообіцяти: пісенний конкурс «Євробачення» повернеться сильнішим, ніж будь-коли», — сказав виконавчий директор пісенного конкурсу «Євробачення» Джон Ола Сенд.