Голова Верховної ради України Дмитро Разумков в ефірі UA: ХЕРСОН

Голова Верховної ради України Дмитро Разумков в ефірі UA: ХЕРСОН

22 січ. 2020

22 січня Херсонщину з робочим візитом відвідав голова Верховної ради України Дмитро Разумков. Спікер парламенту прийняв участь у заходах з нагоди Дня Соборності, ознайомився з роботою та поспілкувався з трудовим колективом підприємства «Данон Дніпро» та зустрівся із науково-педагогічними працівниками та курсантами Херсонської державної морської академії.

Також Дмитро Разумков взяв участь у передачі «Тема дня» на телеканалі UA: ХЕРСОН, яку глядачі зможуть подивитись 22 січня о 20:50. Онлайн трансляція розмови транслювалася наживо на сторінках мовника у Facebook та Youtube.

Під час ефіру порушували питання важливі як для регіону, так і для країни в цілому. Зокрема йшлося  про топ питання останнього місяця Херсонщини – завезення небезпечного піску з Чорногорії.

«Цим питанням займаються правоохоронні органи. Це питання знаходиться на контролі народних депутатів України. Не зрозуміло до кінця, і я дуже сподіваюсь, що правоохоронці зможуть відповісти на ці питання: хто дав дозвіл, що там за підробка документів? Тут хотілося б подякувати і, наскільки мені відомо, представникам митниці, які і виявили цю ситуацію, і фактично вони призупинили, тому що було і наступне судно, яке планувало відгрузити таку саму «продукцію». Вирішити це питання швидко, на жаль,  не є можливим, тому що нам треба буде звертатися, і тут я думаю, що як раз і Верховна рада долучиться до цього процесу, і комітет з міжнародних відносин, комітет правоохоронної діяльності, для того, щоб звертатися до Чорногорії, щоб вони забрали цей вантаж, — зазначив Дмитро Разумков. І депутатський корпус, і правоохоронні органи будуть докладати максимум зусиль для того, щоб винні понесли покарання в рамках діючого законодавства та в рамках компетенції кожного з нас. І важливо, щоб ніхто нікого не покривав, тому що, на жаль, і такі факти бувають. Хотів би запевнити Вас і телеглядачів, що ми тут будемо більш ніж принциповими».

 

Керівниця ТГ «Тема дня» UA: ХЕРСОН, ведуча Ольга Петренко також нагадала про те, що більше року рідні та друзі Катерини Гандзюк вимагають того, аби винні в її смерті понесли покарання. 12 грудня 2019 року прийнято постанову про утворення нової тимчасової слідчої комісії Верховної ради для здійснення парламентського контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років (55 нападів). Дмитро Разумков розповів, яке завдання нової комісії і яких заходів буде вживати Верховна рада для того, аби висновки нової комісії були взяті до уваги.

«Я думаю, що завдання у всіх повинно бути єдине. Як у Офісу генерального прокурора, як у національної поліції, як у Служби безпеки України, яка так само долучилась до цього процесу, так і у народних депутатів і тимчасової слідчої комісії для того, щоб усі винні були знайдені і вони понесли покарання в рамкам діючого законодавства. Дійсно, цей процес і ця справа затягнулися. Я думаю, що Верховна рада в цьому плані буде сприяти швидкому просуванню цієї справи, — зазначив Дмитро Разумков. У нас (Верховна рада авт.) є лише функція контролю, але це достатньо серйозний інструмент, який іноді стимулює ті чи інші процеси. В цьому плані повноважень у народних депутатів достатньо багато. Враховуючи те, що ми маємо монокоаліцію, яка також, м’яко кажучи, зацікавлена і наполягає на розслідуванні цього процесу не лише на публічному декларуванні. Питання в тому, що ця справа повинна бути доведена до кінця. Давайте дамо працювати комісії і вже, навіть, проміжні результати зможемо з Вами продискутувати».