Фестиваль «Кришталеві вітрила – 2019» пройде за інформаційної підтримки UА: ХЕРСОН

Фестиваль «Кришталеві вітрила – 2019» пройде за інформаційної підтримки UА: ХЕРСОН

3 жов. 2019

З 5 по 10 жовтня у Херсонському академічному обласному театрі ляльок відбудеться відкритий фестиваль вистав для дітей «Кришталеві вітрила – 2019». Цьогоріч на фестивалі свої вистави представлятимуть 11 театрів: з Херсона, Полтави, Запоріжжя, Коломиї, Рівного, Кропивницького, Житомира, Миколаєва, Києва, Львова та з Кишинева (Молдова).

UА: ХЕРСОН — інформаційний партнер події.

«Діти – це найприскіпливіша категорія глядачів. Їх зацікавити та здивувати не так просто.  Херсонському академічному театру ляльок це завжди вдавалося. Ми раді підтримати їх починання, і будемо фестивалити разом. Покажемо та розкажемо про все, що відбуватиметься протягом 5-ти днів, аби кожен зміг доторкнутися до яскравого лялькового театрального мистецтва», — розповів продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк

Директор Херсонського обласного академічного театру ляльок Віктор Гаврилюк,  керівниця літературно-музичної частини театру Євгенія Севостьянова, а також актор театру Олександр Ворона у програмі «Ранок» на UA: ХЕРСОН розповіли  про історію фестивалю та про те, чим цьогоріч дивуватимуть дітей.

«Минулого року ми  вирішили відродити фестиваль, який колись вже був у Херсоні наприкінці 90-тих. Це чудова нагода, познайомити наших дітей та їхніх батьків із найкращими виставами лялькових театрів із різних міст України. Цього року таких буде 11–ть.  Сподіваємось наші глядачі будуть приємно вражені», — зазначив Віктор Гаврилюк.

За словами Євгенії Севостьянової, діти завжди хочуть бачити щось цікаве, яскраве, нове. Саме такими будуть фестивальні вистави.

«Ми завжди орієнтуємося на глядача, а він у нас вибагливий. Ми також постаралися – покажемо зовсім нову казку «Троє поросят». Звісно, вона відома, але ми зробили її осучасненою, бо намагаємося бути цікавими для сучасних дітей», — розповіла Євгенія Севостьянова.

Дивіться трансляцію урочистого відкриття фестивалю наживо на фейсбук-сторінці Херсонської філії UA: Суспільне мовлення. Там же — найяскравіші моменти й інтерв’ю з учасниками й гостями. Також про відкриття фестивалю можна буде почути у радійній програмі "Таланти Херсонщини" UA: Українського радіо Херсон.

Докладна програма фестивалю тут.