Українське Радіо: спецпрограма до дня народження Володимира Івасюка

Українське Радіо: спецпрограма до дня народження Володимира Івасюка

1 бер. 2024

До 75-річчя з дня народження Володимира Івасюка, композитора, чиє ім’я увійшло в історію символом найпрогресивнішої української пісні 20 століття, в ефірі Українського Радіо 4 березня об 11:35 вийде програма «Володимир Івасюк. Відлуння».

Авторка програми Галина Бабій каже, мало хто знає, що після здобуття слави неперевершеного пісняра, Івасюк почав писати іншу музику: інструментальну, хорову, симфонічну. У ювілейній програмі — фрагменти таких композицій. Своїми спогадами діляться сестра Оксана Івасюк та відомі музиканти.

Читайте також: «Антологія. Війна 2022» — слухайте в ефірі Українського Радіо

«Ми вирішили розказати про Володимира Івасюка — не пісняра, а, фактично, студента консерваторії, який навчався вже бувши дуже знаменитим автором “Червоної рути”, “Водограю” й інших пісень. Він навчався на композиторському факультеті й дуже серйозно думав про те, щоб продовжити свою творчість в академічному плані. Всі сходяться на тому, що якби Івасюк і надалі жив, а він загинув, коли йому було лише 30 років, і продовжував свої творчі пошуки в академічних жанрах, ми б на сьогодні мали ще одного генія світового рівня, можливо, такого як Мирослав Скорик, Євген Станкович або Валентин Сильвестров», — розповідає Галина Бабій.

Читайте також: Три подкасти Українського Радіо — серед лідерів прослуховування на Суспільному

Українське Радіо — найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланнямУкраїнське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку «Дія».