За підтримки UА: ХЕРСОН відбудеться фестиваль німецької та української культур «Кронау-фест»

За підтримки UА: ХЕРСОН відбудеться фестиваль німецької та української культур «Кронау-фест»

12 вер. 2019

14 вересня відбудеться регіональний фестиваль німецької та української культур «Кронау-фест» у Високопільській ОТГ Херсонської області. UА: ХЕРСОН — інформаційний партнер події.

Мета фестивалю — відновлення та популяризація німецької історико-культурної спадщини, відродження й розвиток німецьких та українських культурно-мистецьких традицій і зв’язків, а також привернення уваги до Високопілля як туристичного краю, де із закінченням літнього сезону продовжують працювати цікаві туристичні локації.

«Кронау-фест» проходитиме в межах ініціативи «Малі міста — великі враження», яка цьогоріч охоплює 74 проєкти. UA: Суспільне мовлення й регіональні філії Суспільного — медіапартнери подій по всій Україні. 

«Ми дуже раді, що фестиваль нарешті повертається на історичну батьківщину. Дуже до нього готуємося й запевняємо нам є що показати й чим порадувати  гостей різного віку. Буде багато музики, спортивних змагань і розваг, історичних квестів, не забули й про гурманів усі охочі зможуть поласувати як німецькими, так й українськими стравами. Наш край справді унікальний і заслуговує на те, щоб про нього знали не лише в нашій області, а й за її межами. Сподіваюся, наш інформаційний партнер UA: ХЕРСОН нам у цьому допоможе», — зазначила  співорганізаторка події, головна спеціалістка з питань культури та зв’язків із громадськістю Високопільської ОТГ Яна Гергель.

Учасникам фестивалю покажуть німецькі пам’ятки селища Високопілля (німецьке кладовище, млин Торліна, кірху, школу, музей і житлові будинки). 

Окрім того, у межах «Кронау-фесту» на гостей чекають майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва, театралізовано-розважальні ігри, «Відкритий кубок з мініфутболу», шоу мильних бульбашок, фудкорт, дегустація високопільських вин за стародавніми рецептами та багато іншого. 

Завідувачка інформаційного відділу Херсонського обласного центру народної творчості Наталя Вигонер у програмі «Ранок» на UA: ХЕРСОН розповіла про історію фестивалю та про те, чим цьогоріч дивуватимуть гостей.

«Ідея проведення фестивалю німецької та української культур виникла не сьогодні. Перший «Кронау-фест» відбувся два роки тому й був присвячений 200-річчю переселення німців на землі Причорномор’я. Проходив фестиваль у Херсоні в обласному музично-драматичному театрі. Та цьогоріч Високопільська громада, на території якої й було поселення Кронау, виграла конкурс культурно-мистецьких проєктів «Малі міста великі враження», який проводило Міністерство культури разом з Асоціацією міст України, й отримала підтримку для реалізації свого фестивального проєкту», — розповіла  Наталя Вигонер.

За словами продюсера UА: ХЕРСОН Василя Середюка, такі заходи, як регіональний фестиваль німецької та української культур «Кронау-фест», показують, наскільки різноманітна й багатогранна Херсонщина, а ще — як маленька ОТГ може стати центром великого фестивалю. 

«Це дуже класно. Тому, звісно, ми не можемо не підтримати такі ідеї, і готові надалі розповідати про них нашим глядачам та слухачам. Цього разу зробимо це масштабно зі стрімами в соцмережах, висвітленням у новинах та культурно-освітніми програмами на телебаченні й радіо», — зазначив Василь Середюк.

В ефірі UА: ХЕРСОН та UA: Українське радіо Херсон знайомтеся з учасниками заходу й дізнавайтеся про фестивальні події. Дивіться трансляцію урочистого відкриття фестивалю наживо на фейсбук-сторінці Херсонської філії UA: Суспільне мовлення. Там же — найяскравіші моменти й інтерв’ю з учасниками й гостями.

Докладно про подію — на фейсбук-сторінці «Кронау-фесту».