За підтримки UA: ХЕРСОН відбудеться Перший благодійний фестиваль «Friendly fest»

За підтримки UA: ХЕРСОН відбудеться Перший благодійний фестиваль «Friendly fest»

5 вер. 2019

8 вересня о 16:00 в креативному просторі Urban CAD відбудеться Перший благодійний фестиваль «Friendly fest» на підтримку вихованців херсонського притулку для тварин.

UA: ХЕРСОН – інформаційний партнер благодійного фестивалю «Friendly fest».

Ініціаторами фестивалю витупили редакторка UA: Українського радіо Херсон Аліна Малига та керівниця Центру екологічної інформації Херсонської обласної бібліотеки  ім. Олеся Гончара, обласна координаторка «Let’s do it, Ukraine» Юлія Тищенко.

«Ми збираємо громаду, збираємо підтримку для притулку. Хочемо закцентувати увагу на безпритульних тваринах та надати місту рішення, як можна їм допомогти. Ми робимо це з турботою і про тих, хто допомагає, і про тих, кому ця допомога необхідна», — визначила мету фестивалю одна із організаторок Юлія Тищенко.  


«Коли починали підготовку, — каже організаторка Аліна Малига, — навіть не сподівалися на таку підтримку. А тепер точно можемо сказати, що завдяки багатьом небайдужим людям наш фестиваль буде різноманітним і масштабним. Ми хочемо зруйнувати стереотип про те, що допомогти можна тільки фінансово.  І сподіваємося, що нам це вдасться. А ще, можливо, на нашому фестивалі хтось знайде собі нового друга».

На фестивалі працюватиме благодійний ярмарок, фуд-корт, аукціон, лекторіум, еко-локація та фотовиставки «Коти і собаки в Європі і в Україні», «Зірки, які взяли улюбленців з притулку». Також на всіх відвідувачів чекатиме локація з майстер класами, фотозона та жива музика. 

Вторговані гроші спрямують на лікування та утримання собак і котів, які перебувають у притулку.

«Зробити цей день світлішим та добрішим закликають організатори фестивалю, — говорить продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк.І ми їх повністю підтримуємо. Наші новинарі неодноразово були у цьому притулку для тварин і на власні очі бачили, що допомога від громади дуже необхідна. Кілька разів цю тему порушували і радійники, і телевізійники у програмі «Тема дня». Та все ж цього недостатньо. Дякую нашій колезі, яка  зважилася на такий серйозний крок і разом із своєю подругою організували благодійний фестиваль. Ми ж в свою чергу розкажемо та покажемо про нього якомога ширше, аби залучити ще більше небайдужих людей».

На благодійний фестиваль пускають всіх бажаючих, хто має при собі пакетик корму або крупи для чотирилапих.

Найкращі моменти, цікаві інтерв’ю з учасниками та гостями можна буде побачити он-лайн на сторінці UA: ХЕРСОН у Фейсбуці, а також почути на UA: Українському радіо Херсон.