«З країни в Україну» відбудеться за інформаційної підтримки Суспільного мовника Херсона

«З країни в Україну» відбудеться за інформаційної підтримки Суспільного мовника Херсона

6 сер. 2019

11 серпня у Каховці відбудеться масштабний культурно-просвітницький фестиваль «З країни в Україну». Захід такого рівня вперше в Каховці.

UА: ХЕРСОН – інформаційний партнер події.

Організатори фестивалю ставлять собі за мету сприяти оновленню сприйняття української культури, об’єднанню громади, створення бренда міста. Про це у прямому ефірі ранкової програми розповіла співорганізаторка фестивалю Ольга Орлова: 

«Фестиваль дуже масштабний, буде багато локацій і відвідувачі зрозуміють взагалі, хто ми такі. Буде можливість їм нагадати, що нас об’єднує, наші традиції, культура. Дуже насичена програма. Ми обіцяємо, буде цікаво. І дякуємо Суспільному за можливість розповісти про наш захід всім жителям Херсонської області». 


Гостей та жителів міста організатори збираються здивувати не лише великою кількістю локацій, а й їх наповненням. На фестивалі можна буде відвідати: кінопокази, майстер-класи, зустрічі з письменниками, конкурси, виставки, а також багато цікавинок для дітей. Втім, будуть не лише розваги. Локація «Сучасна Україна» – це демонстрація сучасних українських розробок. А в куточку прав людини розкажуть про обов’язки місцевої влади.

Вхід на фестиваль — вільний. 

Час роботи фестивалю — з 12:00 до 18:00 працюватимуть локації, з 18:00 до 22:00 заплановано вечірній рок-концерт.

«Приємно співпрацювати із людьми активними та ініціативними, – говорить продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк. – Нам імпонує їх прагнення зробити фестиваль об’єднуючий для всіх, незалежно від віку та національності. Вони прагнуть показати багатогранність культури України та займаються просвітництвом. А це ніщо інше, як один із постулатів Суспільного. Тому Херсонська філія завжди підтримуватиме такі заходи».

Від 6 серпня і протягом наступних шести днів на телеканалі UА: ХЕРСОН та UA: Українському радіо Херсон можна буде познайомитися з учасниками фестивалю та більш детально дізнатися про перебіг фестивальних подій у новинах. Побачити трансляцію урочистого відкриття фестивалю наживо можна буде на сторінці Херсонської філії Суспільного у Фейсбук. Також у прямому ефірі на сторінці можна буде подивитися на його найяскравіші моменти і цікаві інтерв’ю з учасниками та гостями.

Більше інформації про фестиваль — на офіційній фейсбук-сторінці та сайті Фундації соціальних інновацій "З країни в Україну".