До Суспільного Херсона та Одеси завітала місія ОБСЄ зі спостереження за виборами

До Суспільного Херсона та Одеси завітала місія ОБСЄ зі спостереження за виборами

25 чер. 2019

24 червня до Херсонської та Одеської філій Суспільного завітали представники місії ОБСЄ зі спостереження за достроковими парламентськими виборами.

Місію очолює Посол Альберт Йонсон, до складу основної команди входять 19 експертів, що базуються в Києві. Вона проведе оцінку виборів щодо відповідності до зобов’язань перед ОБСЄ та інших міжнародних зобов’язань і стандартів демократичних виборів, а також національного законодавства України.

«Представників місії цікавило, як філія Суспільного мовлення буде працювати у період виборів. Особливо цікавило питання джинси в одеських медіа, оскільки ми єдиний незалежний мовник. Представники ОБСЄ  питали, як нам вдається вистояти в такій ситуації і наскільки це важко — залишатися незалежними. Також ми обговорили надання рівних умов в ефірі всім кандидатам, не дивлячись на їхню велику кількість», - розповіла продюсерка Одеської філії Суспільного Ірина Кипоренко.

«У ході нашої розмови з представниками місії, ми розповіли, що зовсім по-іншому підійшли до висвітлення передвиборної кампанії. Зараз ми активно включилися у роботу над новим контентом. Проєкт «Виборчий округ: Співбесіда» — це ще один виклик для нас усіх і можливість вкотре довести, що Суспільне працює для суспільства, – розповів продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк. – Всю інформацію щодо виборів ми подаємо точно і збалансовано. Ми відкриті і готові надавати рівні умови всім кандидатам».

У день виборів спостерігачі стежитимуть за відкриттям виборчих дільниць, голосуванням, підрахунком бюлетенів та зведенням результатів голосування. В ході своєї роботи місія опублікує попередній звіт. Наступного дня після виборів, місія виступить із заявою про попередні висновки на прес-конференції в Києві. Остаточний звіт про спостереження буде опубліковано через два місяці після закінчення виборчого процесу.