Перший Херсонський морський фестиваль відбудеться за підтримки Суспільного Херсона

Перший Херсонський морський фестиваль відбудеться за підтримки Суспільного Херсона

13 чер. 2019

15 червня об 11:00 на центральній набережній Херсона розпочнеться Перший Херсонський морський фестиваль імені Джона Пола Джонса. Фестиваль проводитиметься на добровільних засадах і буде відкритим для всіх учасників. Очікується приїзд представників Посольства США в Україні.

Мета фестивалю – сприяння розвитку та туристичної інфраструктури Херсонщини, відновлення сталого розвитку Херсона, як міста річкових (морських традицій), як міста міжнародних відносин, а також патріотичне виховання херсонців.

Херсонська філія Суспільного — інформаційний партнер події.

«Зовсім не дивно, що такий фестиваль виник у нашому місті, – говорить продюсер Херсонської філії  Суспільного Василь Середюк. – Хоча, сам Херсон знаходиться на відстані щонайменше 100 кілометрів до моря, тут є два морських навчальних заклади, а ще – історія міста тісно пов’язана із моряками та корабелами. Організатори фестивалю пропонують дуже цікаві заходи, і ми із радістю прийняли їх пропозицію – стати інформаційними партнерами. Сподіваюся така співпраця сподобається нашим глядачам. Покажемо все, що відбуватиметься, максимально».

Як запевняють організатори, це буде яскраве дійство із розвагами та змаганнями,  які всі так чи інакше стосуються води. Морський фестиваль проходить під ім’ям Джона Пола Джонса. Організатори кажуть – це не випадково. Відома всьому світові історична особа, національний герой США, один із засновників американських ВМС, почесний козак Війська Запорозького Низового, має стосунок і до Херсона. Тому на святі покажуть історичну реконструкцію «Як американця в козаки посвячували». Про це розповів один із організаторів фестивалю, президент громадської організації «Таврійський туристичний альянс» Юрій Палічев в ефірі програми «Ранок на Скіфії».

Гостей та жителів міста порадують змагання «Козацький грай», у яких візьмуть участь команди Херсонської морської академії та Херсонської патрульної поліції. До програми фестивалю також входять: різноманітні водні атракції, змагання на байдарках та каное, велосипедний марафон, майстер-клас "Херсонська уха", фудкорт, дитяча зона, арт-програма.

«Буде цікаво всім: і малечі, і дорослим, - запевняє президент громадської організації «Таврійський туристичний альянс» Юрій Палічев. – Ми переконані, що цим фестивалем можемо привернути увагу потенційних туристів до нашого міста. Всі, хто брав участь в організації, доклав чимало зусиль, аби зробити цей фестиваль незвичним. Дякуємо і Херсонській філії Суспільного, що не відмовилися, стати нашими інформаційними партнерами, це теж неабияка допомога в популяризації туризму у Херсоні».

Побачити трансляцію урочистого відкриття фестивалю наживо можна буде на сторінці Херсонської філії Суспільного у Facebook. Також у прямому ефірі на сторінці можна буде подивитися на його найяскравіші моменти і цікаві інтерв’ю з учасниками та гостями. Як сприйняли новий фестиваль його відвідувачі розкажуть новинарі телеканалу «Скіфія» у підсумковому випуску «Таврійських новин».