За підтримки Суспільного Херсона відбудеться Таврійський міжнародний фестиваль класичної музики

За підтримки Суспільного Херсона відбудеться Таврійський міжнародний фестиваль класичної музики

31 тра. 2019

1 червня о 19:00 у Херсоні вперше відбудеться Таврійський міжнародний фестиваль класичної музики. У фестивалі візьмуть участь українські й закордонні вокалісти в супроводі Київського симфонічного оркестру.

Інформаційний партнер події — Херсонська філія UA: Суспільне мовлення.

"Ми охоче пристали на пропозицію організаторів фестивалю, — розповів продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк. — Бо вболіваємо за виховання в аудиторії доброго смаку й у музиці теж. А ще імпонує, що організатори фестивалю мають амбітні плани — хочуть вивести його на європейський рівень. Ми також хочемо бути свідками й учасниками цього процесу. Херсонська філія Суспільного мовника готова популяризувати класичну музику й дати змогу почути сильні голоси виконавців та оркестр у теле- й радіоефірі".

На глядачів фестивалю чекають виступи лауреатів міжнародних конкурсів — вокаліста Львівського національного театру опери й балету ім. С. Крушельницької Олега Ланового й соліста Херсонської обласної філармонії Максима Лозового. Також у програмі — оперні твори у виконанні херсонської співачки Лейли Шерзай і грузинської Кетеван Гавашелі.

Музичний супровід дійства забезпечить Kyiv Metropolis Orchestra під керівництвом диригента Богдана Пущака.

Організаторка фестивалю Ірина Вєрнікова розповіла про його мету: "Хочемо познайомити публіку з високим мистецтвом класичної музики й, зокрема, оперного співу. Ми прагнемо виховувати в слухачів добрий смак, аби вони стали справжніми поціновувачами класичної музики".

Також вона зазначила, що партнерство із Суспільним сприятиме донесенню цього меседжу.

Учасники події — Максим Лозовий, Лейла Шерзай і Юлія Усачова, солістка Kyiv Metropolis Orchestra — стали гостями програм "Ранок на Скіфії", а також ефіру UA: Українське радіо Херсон. Вони розповіли про ідею створення Таврійського міжнародного фестивалю класичної музики.

Подивитися трансляцію першого Таврійського міжнародного фестивалю класичної музики наживо можна на сторінці Херсонської філії Суспільного у Facebook.