До Дня вишиванки Херсонська філія Суспільного провела телеміст

До Дня вишиванки Херсонська філія Суспільного провела телеміст

16 тра. 2019

 

 

16 травня в ранковому шоу «Ранок на Скіфії» відбувся телеміст до Всесвітнього дня вишиванки. У прямому ефірі ранківці Суспільного Херсона спілкувалися з Рівненським суспільним мовником.

Ведучі ранкових програм привітали один одного із Днем вишиванки. Рівненські колеги познайомили глядачів із 75-річною майстринею Веронікою Велігурською, яка вишила більше тисячі вишиванок.  А у херсонській студії танцювали сальсу та розповіли про акцію «Сальса у вишиванці», яку ініціювала керівниця клубу соціальних танців RSSalsa Ірина Саліхова.

«Ми намагалися якнайповніше розкрити тему національної святині й обрали найцікавіше для наших глядачів, – говорить Єлизавета Жарких, ведуча програми «Ранок на Скіфії».Дякуємо і нашим колегам із Рівного, які допомогли нам у цьому і знайшли таку цікаву гостю, з такою великою колекцією вишиванок, зроблених власноруч. Думаємо, і ми їх порадували незвичною акцією, яка сьогодні пройде у Херсоні «Сальса у вишиванках».

Також гості програми «Ранок на Скіфії» розповідали про авторські вишиванки та місцевий колорит у роботах, про херсонських вишивальниць та культуру вишивки в Херсонській області. Ведучі підготували для глядачів  кілька тематичних сюжетів про вишивальниць та їхні роботи. Цій темі присвятили й постійні рубрики програми: «Експонат», в якій музейники розповіли про крій вишитих сорочок та їх особливості та «Життя у стилі «ZeroWaste» - екоактивісти вчили як обрати екологічну вишиванку.

Команда UA: Українське радіо Херсон підготували тематичні програми. Ранкову та вечірню програму присвятили цьому дню.

 

Окремо Херсонська філія Суспільного підготувала цикл роликів до Дня вишиванки.