"AMADEUS-2019" відбувся за інформаційної підтримки Суспільного мовника Херсона

16 кві. 2019

У Херсоні завершився фестиваль камерної та симфонічної музики "AMADEUS-2019". Цього року, починаючи з 16 березня, він проходив за інформаційної підтримки Херсонського Суспільного мовника.

Протягом місяця херсонці й гості міста насолоджувалися класичною музикою у виконанні камерного оркестру "Гілея" (Херсон), народного жіночого академічного хору імені Світлани Фоміних (Миколаїв), інструментального дуету Катерини Назаренко та Наталії Сидір (Львів) і лауреатки міжнародних конкурсів, піаністки Тетяни Шафран.

Також у  фестивальному святі взяли участь симфонічний оркестр Херсонського державного університету, академічний хор та симфонічний оркестр Херсонського музичного училища.

Найбільшу аудиторію зібрав виступ "Гілеї" під керівництвом португальського  диригента Луїса Андраде Гомеша. Уперше в Херсоні прозвучав концерт для гавайської гітари з оркестром і солістом Роберто Моріц (гавайська гітара). Родзинкою фестивалю став виступ колективу Івано-Франківської філармонії — квінтет-джаз "ART PRESTIGE" під орудою Арсена Бучинського.

Враженнями від фестивалю учасники ділилися з глядачами телеканалу "Скіфія". Музиканти стали гостями програми "Ранок на Скіфії". Вийшли в ефір розширені матеріали про відкриття та закриття фестивалю, а за перебігом фестивальних подій слухачі UA: Українського радіо Херсон стежили в програмі "Афіша".

"Ми намагалися дати нашому глядачу й слухачу, особливо поціновувачам класичної музики, найповнішу інформацію про фестиваль, який  вже у двадцять шосте відбувається в Херсоні, — розповідає продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк. — Тож вони могли не лише познайомитися з учасниками фестивалю, а й визначити для себе, який концерт хотіли б відвідати. Ми сподіваємося, що не підвели ні організаторів фестивалю, ні наших глядачів. Принаймні таке інформаційне партнерство для нас було дуже корисним".

Нагадаємо, фестиваль камерної та симфонічної музики "AMADEUS-2019" тривав протягом місяця. Він проходить уже 26 рік поспіль за ініціативи засновника та головного диригента камерного оркестру "ГІЛЕЯ" Херсонської обласної філармонії, народного артиста України Георгія Вазіна.