На UA: Українське радіо Херсон стартує проект

На UA: Українське радіо Херсон стартує проект "Розкажи мені казку"

5 кві. 2019

Суспільне радіо Херсона запускає дитячий проект "Розкажи мені казку". Його прем’єра відбудеться 6 квітня о 20:40. Надалі програма виходитиме в ефір щовихідних.

Аудіоказки в студії UA: Українське радіо Херсон начитували студенти місцевого училища культури, молоді поети та письменники-початківці. У такому виконанні дитячі твори перетворилися на динамічні міні-радіоп’єси.

"Це наш перший такий проект. Ми не знаємо, як його сприймуть слухачі, тому нам важливі відгуки батьків, а надто їхніх дітей. Адже діти це майбутнє нації", — зазначив продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк.

Перші випуски аудіоказок на YouTube-каналі радіо проілюстровані малюнками дітей працівників Херсонської філії Суспільного. Згодом до зображення сюжету казок планують долучати й маленьких слухачів. Їхні роботи можна буде публікувати в коментарях до програми «Розкажи мені казку» на сторінці мовника у Facebook.

За словами лінійної продюсерки UA: Українське радіо Херсон Наталії Шклярук, команда радійників вирішила створити щось цікаве для найменших слухачів і їхніх батьків. Так виникла ідея розповідати українські народні казки в радіоефірі.

"На нашу думку, проект видався душевним і цікавим. Та головне — щоб він подобався малечі. Для зручності батьків казки виходитимуть у вихідні у вечірньому проміжку о 20:40. Сподіваємося, після цього малюкам снитимуться солодкі, кольорові сни", — розповіла Наталя Шклярук.

Нагадаємо, у березні 2018 року Суспільний мовник запустив дитячий проект з аудіоказками — kazky.suspilne.media, які начитували відомі українці.