Про документальний фільм «Гандзюк: системне вбивство» говорили в ефірі «Теми дня» на телеканалі «Скіфія»

Про документальний фільм «Гандзюк: системне вбивство» говорили в ефірі «Теми дня» на телеканалі «Скіфія»

2 кві. 2019

У четвер, 28 березня, в Херсоні відбулась презентація документального фільму «Гандзюк: системне вбивство», над яким журналісти  «Слідство.Інфо» почали працювати ще за життя Катерини.

У суспільно-політичній програмі «Тема дня» телеканалу «Скіфія» співавторки документального фільму про розслідування вбивства Катерини Гандзюк, журналістки «Слідство.Інфо» Анна Бабінець та Катерина Лихогляд розказали, як саме та з якою метою проводили це журналістське розслідування.

«Чимало нових фактів ми з’ясували. Зокрема, те, що один з ключових підозрюваних за офіційним слідством постійно контактував з представниками правоохоронних органів», - розповіла Катерина Лихогляд.

За словами Анни Бабінець, цим фільмом розкривається системність, що до цього вбивства було долучено не 2 людини, не 3 людини. Навіть ті, яким зараз оголошено підозру, - це 7 людей. І це далеко не всі.

"Це сталося, тому що кожна з частин системи знала про безкарність укінці. Це: кримінал, можливо, якісь працівники правоохоронних органів, можливо, якісь представники влади. І думали, що якщо навіть це розкриється, вони один одному допоможуть", - додала Анна Бабінець

Нагадаємо, що улітку 2018 року херсонську активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою. Вона одержала важкі хімічні опіки й за три місяці померла в лікарні. До розслідування резонансного злочину долучилися провідні правоохоронні органи України. Від дня нападу минуло майже вісім місяців. Убивство не розкрито.